Friday, 12 October 2012

ATM tak kira siapa lawan di final

Oleh ROSLI HASSAN
rosli.hassan@kosmo.com.myTANPA mengambil kira siapa lawan sama ada Selangor atau Kelantan pada perlawanan akhir kempen Piala Malaysia nanti, pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melaungkan janji untuk mempamerkan aksi paling bertenaga dalam misi mereka untuk menjulang piala berprestij itu.

Presiden Persatuan Bola Sepak ATM, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd. Zin berkata, berdasarkan prestasi yang dipamerkan pada perlawanan menentang Lions XII kelmarin, beliau percaya bahawa ATM akan memberikan persembahan yang lebih mantap pada perlawanan akhir nanti.

Menurutnya, ATM telah bermain dengan penuh semangat dan iltizam sehingga berjaya mengakhiri penantian selama 46 tahun untuk layak ke final Piala Malaysia selepas kali terakhir pada 1966 ketika kejohanan Piala H.M.S. Malaya.

"Barisan pemain ATM telah mencipta sejarah apabila berjaya menjejakkan kaki ke perlawanan akhir Piala Malaysia dan saya begitu percaya bahawa ATM bakal memberikan persembahan yang penuh bertenaga dalam perlawanan akhir nanti," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Perbarisan Tamat Latihan Kursus Pegawai Ikhtisas Kor Kesihatan Diraja Siri 77/2012 di Kem Terendak, Sungai Udang, Melaka semalam.

Mengulas mengenai pemberian ganjaran sekiranya pasukan ATM menjuarai Piala Malaysia, Zulkifeli berkata, soal ganjaran itu adalah perkara kedua, sebaliknya anak-anak didik jurulatih, B. Sathianathan perlu melaksanakan tugas untuk menggapai impian bergelar juara pada 20 Oktober ini terlebih dahulu.

"Ganjaran memang ada tetapi saya mahu pemain tidak terlalu mengharapkan imbuhan dulu kerana yang penting mereka perlu tunjukkan aksi paling ampuh dan mantap untuk bergelar juara," katanya.

Menurutnya, sekiranya pemain terlalu mengharapkan ganjaran, pemain mungkin hilang tumpuan kerana peluang beraksi ke perlawanan akhir adalah peluang yang hadir sekali selepas 46 tahun.

Katanya, ATM akan memikirkan habuan terbaik untuk pemain sekiranya mereka merealisasikan impian untuk merangkul piala paling berprestij bola sepak negara.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V

Dikir Barat - Budu

Ramli Sarip - Teratai

Scorpions - Wind Of Change (Moment Of Glory)

Isabella (SEARCH Live concert 2004)

Celine Dion - When i need you

Awie Wings Alive 2006 - Sejati ( Set 3 )

Richard Marx - Right Here Waiting (HD Live)

M Nasir - Mentera Semerah Padi

Michael Jackson - Billie Jean

Sudirman - Salam terakhir

Elton John - Sacrifice

Ella - Sembilu

Lionel Richie - All Night Long

Jamal Abdillah - Azura

Bukan Ku Tak Sudi - IKLIM

Disana Menanti Disini Menunggu - Ukays

Mega - Bayangan Gurauan

LAMUNAN TERHENTI - ARIS ARIWATAN

Rahmat - Siapa Dihati Mu

Yuna - Terukir Di Bintang

Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band

Anak Kampung - Jimmy Palikat

WALI BAND-TAUBAT MAKSIAT(TOMAT)

POKOK - Meet Uncle Hussain Ft. Hazama dengan lirik

ungu-percaya padaku [HD] video clip

Zivilia Band - Aishiteru Lyrics

Halim Yazid - Bangkit Asal

samad, wokyoh dan said kecek luar