Friday, 12 October 2012

Pencarian ibu cantik terbaik

SEBAIK sahaja pertandingan Glowing Youthful Mother 2012 dibuka kepada khalayak pada bulan Mei lalu, pihak penganjur menerima ribuan permohonan penyertaan daripada golongan ibu di seluruh negara. Namun, hanya 200 permohonan disenarai pendek untuk menghadiri sesi uji bakat pertama pada bulan Julai lalu.
Usai sesi uji bakat itu, 95 peserta telah terpilih untuk ke peringkat seterusnya dan mereka juga telah diperkenalkan dalam satu majlis baru-baru ini.

Glowing Youthful Mother 2012 merupakan acara tahunan kedua dianjurkan oleh Mega Lifesciences selepas ia mendapat sambutan hangat tahun lalu.

Pertandingan tersebut merupakan platform bagi golongan ibu berumur lingkungan 30 hingga 60 tahun di negara ini untuk lebih bertanggungjawab mengenai kesihatan mereka dan mengetahui kepentingan penjagaan empat tonggak penting kesihatan manusia iaitu jantung, hati, sendi dan kulit.

Pengarah Serantau Mega Lifesciences, Sudhir Gandhi memberitahu, 95 peserta itu dipilih ketika uji bakat dengan melihat kepada tahap kecergasan yang setara dengan umur mereka.

“Sewaktu uji bakat, dua faktor yang ditentukan pihak juri ialah ujian biologi untuk mengukur tahap kesihatan yang setara dengan umur dan sesi soal jawab untuk menguji pengetahuan mereka mengenai topik kesihatan asas.

“Selain itu, penampilan dan kemahiran berkomunikasi juga diambil kira untuk peserta di pilih ke peringkat seterusnya. Sesi pengenalan kepada 95 peserta ini juga merupakan salah satu cara untuk memperkenalkan ikon ibu sihat kepada ibu-ibu lain di luar sana,” ujarnya ketika ditemui pada majlis itu baru-baru ini.

Sesi memperkenalkan 95 ibu di Publika, Solaris Dutamas baru-baru ini turut diserikan dengan aksi cat walk daripada peserta.
 
Seorang peserta yang terlibat, Alwizah Al-Yafii, 38, melahirkan rasa gembira apabila beliau dipilih sebagai salah seorang peserta sempena sesi pengenalan peserta itu.

“Semasa sesi uji bakat baru-baru ini saya telah membuat persiapan yang rapi terutama dari aspek kesihatan luaran dan dalaman serta ilmu pengetahuan mengenai kesihatan. Saya tidak menyangka akan terpilih sehingga ke tahap ini,” ujar ibu kepada dua cahaya mata ini.

Glowing Youthful Mother 2012 mempertaruhkan hadiah keseluruhan bernilai lebih RM50,000.
Pemenang utama akan menerima wang tunai bernilai RM25,000, manakala pemenang tempat kedua RM10,000 dan tempat ketiga RM5,000.

Juri untuk pertandingan itu terdiri daripada personaliti terkenal iaitu Amber Chia, Daphne Iking dan Noniswara Baharuddin serta tidak ketinggalan juga pereka fesyen, Bon Zainal.

Profil 95 peserta kini terdapat di laman web rasmi pertandingan iaitu www.gymc.com.my dan laman Facebook www.facebook.com/glowforever.

Orang ramai juga boleh mengundi peserta kegemaran mereka di laman Facebook dan 20 peserta mendapat undian tertinggi akan terpilih ke peringkat akhir pada 3 November nanti.
– MUHAMMAD AYMAN GHAFFA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V

Dikir Barat - Budu

Ramli Sarip - Teratai

Scorpions - Wind Of Change (Moment Of Glory)

Isabella (SEARCH Live concert 2004)

Celine Dion - When i need you

Awie Wings Alive 2006 - Sejati ( Set 3 )

Richard Marx - Right Here Waiting (HD Live)

M Nasir - Mentera Semerah Padi

Michael Jackson - Billie Jean

Sudirman - Salam terakhir

Elton John - Sacrifice

Ella - Sembilu

Lionel Richie - All Night Long

Jamal Abdillah - Azura

Bukan Ku Tak Sudi - IKLIM

Disana Menanti Disini Menunggu - Ukays

Mega - Bayangan Gurauan

LAMUNAN TERHENTI - ARIS ARIWATAN

Rahmat - Siapa Dihati Mu

Yuna - Terukir Di Bintang

Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band

Anak Kampung - Jimmy Palikat

WALI BAND-TAUBAT MAKSIAT(TOMAT)

POKOK - Meet Uncle Hussain Ft. Hazama dengan lirik

ungu-percaya padaku [HD] video clip

Zivilia Band - Aishiteru Lyrics

Halim Yazid - Bangkit Asal

samad, wokyoh dan said kecek luar